Miercuri, Mai 22, 2024
Accident rutier în satul Bădiceni: Consecințe grave și recomandările poliției

Aseară, 9 aprilie, în satul Bădiceni din raionul Soroca, a avut loc un accident rutier care a pus în pericol viețile participanților. Conform informațiilor furnizate de Svetlana Talpă, ofițer de presă al IP Soroca, evenimentul a implicat un automobil de marcă VAZ condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani și o motocicletă condusă de un tânăr în vârstă de 21 de ani, care avea un pasager de 16 ani.

Impactul a cauzat răni grave celor doi ocupanți ai motocicletei, care au fost transportați la Spitalul raional Soroca pentru îngrijiri medicale urgente.

În urma investigațiilor, s-a descoperit că șoferul automobilului se afla sub influența alcoolului în momentul accidentului, având o concentrație de 1,45 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, depășind limita legală. De asemenea, și pasagerul motocicletei a fost testat pozitiv cu o concentrație de 0,73 mg/l vapori de alcool în aerul expirat.

Ca urmare a acestor constatări, conducătorul automobilului a fost reținut pentru 72 de ore, iar pe caz a fost deschisă o cauză penală pentru investigații suplimentare.

În lumina acestui incident, poliția subliniază importanța respectării regulilor de circulație și a evitării consumului de alcool înainte de a urca la volan sau de a conduce alte mijloace de transport. Recomandarea autorităților este să se acorde atenție deosebită siguranței în trafic, pentru a preveni astfel de tragedii,  ce pun în pericol viețile participanților, și să acționeze în conformitate cu regulile și normele stabilite pentru a proteja viața.

Log in or Sign up