Miercuri, Mai 22, 2024
Protest față de câinii vagabonzi la Primăria Soroca

Mai mulți soroceni au participat, în fața Primăriei Soroca, la un protest pașnic, cerând autorităților locale, rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. Manifestanții veniți la inițiativa consilierilor fracțiunii PAS din Consiliul Municipal, au ținut în mâini pancarte și au scandat.

Protestul, vine după ce recent un bărbat, locuitor al municipiului, a fost atacat în stradă, fiind mușcat de către un maidanez.

Protestatarii, au menționat că își doresc ca problema câinilor fără stăpâni, să fie soluționată, pentru a se simți în siguranță în orașul în care trăiesc, mai mult ca atât, ei sunt și gata să dea o mână de ajutor în soluționarea problemei.

La protest a venit și  acest bărbat, care susține că în sectorul Bujărăuca, acolo unde locuiește, nu există problema câinilor vagabonzi, deoarece fiecare gospodar își ține câinele legat, în ogradă.

Deși și-au dorit să discute cu cineva din conducerea primăriei, nici un funcționar public nu a ieșit în fața protestatarilor. Solicitat de echipa Sor TV, viceprimarul Veaceslav Ursu, ne-a spus că autoritățile, au fost anunțate despre protest, cu o zi înainte, aproape de ora 17.00.

Într-un final protestatarii, au semnat o declarație, care va fi înaintată autorităților publice locale.

Log in or Sign up