Duminică, Aprilie 14, 2024
Salariu_mare_și_un_loc_de_muncă_aproape_de casă_Ceși_mai_doresc_candidații_moldoveni_LucruMD
Salariu_mare_și_un_loc_de_muncă_aproape_de casă_Ceși_mai_doresc_candidații_moldoveni_LucruMD
Categorie: Sport

Cei mai buni sportivi din raionul Soroca, dar și antrenorii acestora, au fost premiați la ,,Gala Sportului 2023”, organizată de Școala Sportivă Raională Soroca. În acest an au fost obținute 36 de medalii la o serie de competiții naționale, mondiale și europene. Sportivii și antrenorii acestora, au fost menționați cu diplome, trofee și premii bănești, pentru reușitele remarcabile obținute pe parcursul anului. Gala Sportului 2023, a cuprins patru nominalizări: mențiuni, cei mai buni sportivi, cele mai bune echipe și cei mai buni antrenori. 

Potrivit directorului, Școala Sportivă Raională Soroca, este frecventată de 542 de elevi, care sunt instruiți de 24 de antrenori, la cele 9 probe sportive, printre acestea lupte libere, sambo, box, fotbal și judo. Vsevolod Gîtlan, a menționat, că instituția este dotată cu toate cele necesare pentru ca micii sportivi, să beneficieze de antrenamente calitative, iar pentru ”Gala Sportului 2023” au fost cheltuiți circa 75 de mii de lei, din bugetul instituției.

Salariu_mare_și_un_loc_de_muncă_aproape_de casă_Ceși_mai_doresc_candidații_moldoveni_LucruMD
Salariu_mare_și_un_loc_de_muncă_aproape_de casă_Ceși_mai_doresc_candidații_moldoveni_LucruMD
Categorie: Sport

O universitate din Republica Moldova a fost lichidată. Este vorba despre Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. Astfel Universitatea de Stat din Moldova va fi reorganizată prin absorbția Universității lichidate. Un proiect în acest sens, elaborat de Ministerul Educației, a fost aprobat în şedinţa Guvernului. Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport ar urma să fie absorbită până la începerea noului an de învățământ, septembrie 2024.

 

Studenții înmatriculați la programele de studii superioare de licență, master și doctorat ai Universităţii de Stat de Educație Fizică și Sport vor fi transferați la Universitatea de Stat din Moldova, la aceleași programe de studii superioare și cu aceleași taxe de studii, stabilite în anul de studii precedent. Transferul studenților de la instituția de învățământ superior absorbită se va realiza până la 23 august 2024. 

Categorie: Sport

Cu siguranță ați auzit de Pilates. Sport modern și eficiente care prelungește tinerețea. Vestea bună e că Pilates, a ajuns și la Soroca. Rodica Rusu, antrenoare de fitness cu o experiență de șase ani, a făcut studii și în domeniul Pilates și îl aduce acasă, pentru soroceni.

Prima lecție organizată la Soroca, a adunat zeci de curioase, care au avut parte de o prezentare teoretică, dar și practică. Invitată la lansare, a fost și o renumită instructoare Pilates, venită din capitală.

Pilates este o serie de exerciții într-un ritm lent. Exercițiile fizice regulate, au ca rezultat, îmbunătățirea articulațiilor și întărirea mușchilor, ameliorarea stresului și a durerii din corp, corectarea greutății, îmbunătățirea posturii, normalizarea somnului și îmbunătățirea stării de bine. Pilates se potrivește orcui, indiferent de pregătirea fizică sau starea de sănătate.

Ședințele sunt desfășurate într-o atmosferă liniștită și plăcută, într-o sală confortabilă, dotată cu toate cele necesare. Studioul de Pilates a Rodică-i Rusu, este amplasat pe strada Vasile Alexandri 2. Informații suplimentare, la numărul de telefon 068618964

Foto Moldova 1
Categorie: Sport

Clubul sportiv ”Heracles” din municipiul Soroca sărbătorește 35 de ani de la fondare. Cu acest prilej, colectivul clubului, a organizat o activitate festivă, unde au fost împărțite diplome sportivilor, discipolilor și sponsorilor clubului.

La cei 35 de ani de activitate, clubul unde sportivii practică triatlon forță, a adunat nenumărate diplome, medalii și cupe, de la diverse campionate naționale, europene şi mondiale. Pe lângă trofee și cupe, sportivii clubului au înregistrat și recorduri.

Dacă astăzi clubul ”Heracles” dispune de o sală spațioasă cu tot felul de echipamente sportive, care pregătești campioni, acum 35 de ani, clubul, arăta cu totul alt fel. Discipolii prezenți la eveniment, și-au amintit cu nostalgie, de timpurile când făceau sport în această sală obținând locuri de frunte la campionatele naționale și mondiale. Evenimentul a inclus și o prestație de excepție a unui sportiv, ce se antrenează aici.

Foto Moldova 1
Categorie: Sport

Diplome și premii bănești pentru cei mai buni sportivi și antrenori din Soroca. Cu Diploma  Președintelui Raionului Soroca, pentru performanțe deosebite obținute în domeniul sportului au fost decernați sportivii Mihalcean Eugeniu, Solovei Alexandru și Sarmanov Maxim.

Cei trei sportivi sunt membrii  Lotului Național la lupte libere, este dețin locuri premiante la Campionatele Mondiale și Europene. Campionii soroceni, susțin că sunt mândri de faptul că duc faima raionului și a țării peste hotarele ei,  iar orice victorie, se datorează străduinței și muncii enorme.

Conducerea raionului a menționat despre importanța dezvoltării sportului în raion, susținerea sportivilor în scopul practicării , dar participării la competițiile naționale și internaționale. De diplome și premii bănești s-au învrednicit și câțiva antrenori.

Potrivit serviciului de presă a Consiliului Raional Soroca, premiile bănești ale antrenorilor și sportivilor au variat între 1500 și 4000 de lei.

Foto Moldova 1
Categorie: Sport

Campionul mondial la lupte libere, soroceanul Eugen Mihalcean, și-a vizitat baștina. Sportivul a fost întâmpinat cu pâine și sare la Școala Raională de Sport din Soroca. La eveniment au participat sportivi, antrenori și administrația școlii.

Eugen Mihalcean a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de Lupte libere U-20, desfășurat în Iordania. Acesta s-a clasat pe locul trei în limitele categoriei de greutate de până la 86 de kilograme, la categoria de vârsta de până la 20 de ani. Campionul susține că Soroca, este locul, unde a și început totul.

La eveniment a fost prezent și tatăl sportivului, care a ținut să mulțumească antrenorilor care au oferit o bază bună, fiului său.Să-l cunoască pe campion, a venit și David, care este pasionat și el de sport. În prezent Eugen Mihalcean, se pregătești pentru a cuceri noi culmi.

Administrația Școlii raionale de sport, i-a făcut și un cadou campionului, un costum cu simbolica școlii.

Foto Moldova 1
Categorie: Sport

Alexandru Solovei a adus aurul pentru Republica Moldova la Campionatul European de Lupte pentru Tineret. Sportivul,  născut în satul Vasilcău, raionul Soroca, este discipol al Școlii sportive din municipiul Soroca și al Liceulului sportiv din Chișinău. El este primul sorocean care a câștigat vreodată campionatul lumii la o probă olimpică. 

”Aducem sincere felicitări pentru consăteanul nostru Solovei Alexandru-Cetățean de Onoare a comunei Vasilcău, pentru succesul obținut la Campionatul European din Spania” se arată într-o postare pe facebook, plasă de pagina Primăriei Vasilcău.

Alexandru este deținător a mai multor titluri naționale și internaționale la lupte Greco-Romane.

Foto Moldova 1
Categorie: Sport

Sportivii soroceni au stabilit noi recorduri. În perioada 2 -4 iunie, în Italia, a avut loc Campionatul Mondial la Probe. Aici au participat circa 300 de sportivi veniți din 24 de țări. Raionul Soroca, a fost reprezentat de doi sportivi.

Mihai Toma face triatlon forță de trei ani. Tânărul sportiv s-a întors de la Campionatul mondial, cu cinci locuri de întâi, două recorduri mondiale și un record european. Cu rezultate remarcabile s-a întors acasă și sportivul sorocean  Denis Eremia.

Participarea sportivilor soroceni la acest campionat, a fost asigurată de către Consiliul raional. Sportivii soroceni spun că nu se opresc aici, vor munci și mai mult pentru a atinge noi recorduri.

Foto Moldova 1
Categorie: Sport

 

Timp de trei zile, 27-29 mai, în municipiul Soroca s-a desfășurat Campionatul internațional la lupte greco-romane. La competiții au participat circa 250 de sportivi din România, Ucraina și Republica Moldova. România a fost reprezentată de 4 echipe, Ucraina- de 2, iar Moldova de 15 echipe, precizează Serviciul de presă al primăriei mun. Soroca.

Luptătorii au demonstrat o bună pregătire, cele mai multe locuri de frunte le-au obținut sportivii din țara noastră. Pentru performanțe deosebite sportivii au fost menționați cu diplome, medalii și premii bănești din partea primăriei mun. Soroca. Competițiile au avut loc pe stadionul municipal și în sala de lupte greco-romane a școlii de sport, și au fost dedicate Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice.

Foto Moldova 1
Categorie: Sport

 

Municipiul Soroca a fost gazda Cupei Republicii Moldova la joc de dame, etapa III, în cadrul căreia au participat circa 70 de participanți din mai multe raioane și municipii ale țării. În cadrul competițiilor amatorii au avut posibilitatea să-și încerce puterile cu  jucătorii profesioniști.

Tot aici am întâlnit-o și pe soroceanca Ada Odagiu, vicecampioană mondială la dame, la campionatul rezervat veteranilor.  La Cupei Republicii Moldova la joc de dame au participat jucători din Chișinău, Ungheni, Bălți, Drochia, Comrat, Ceadîr Lunga, Briceni, Florești, Ríbnița, Sîngerei, Tiraspol și Soroca. În rezultatul competiției locul I la obținut Mîndîcanu Nicolae din Drochia.

Log in or Sign up