Miercuri, Mai 22, 2024
Antrenorul Emerit, Ștefan Dragan,  deține Diploma de Grad  -  4 DAN, Centură Neagră

Maestru în Sport, Antrenorul Emerit al Republicii Moldova la sambo și judo, Ștefan Dragan din Soroca a fost menționat recent de către Federația de judo, cu Diploma de Grad - 4 DAN, Centură Neagră. Diploma a fost oferită în cadrul unui eveniment festiv dedicat aniversării de 30 de ani ai Federației de judo din Republica Moldova.

ȘTEFAN DRAGAN, ANTRENOR EMERIT “După gradațiile japoneze, la noi proba e japoneză, centura neagră e o deosebire de măiestrie. Centura de gradul DAN, corespunde la noi cu cea de Antrenor Emerit”

Numele antrenorului Ștefan Dragan este unul cu o greutate deosebită în domeniul sportului din  țara noastră. În cadrul Școlii Raionale de Sport, se bucură de o stimă aparte din partea elevilor și discipolilor pentru care a devenit și un profesor model.

ALEXANDRU COJOCARI, DISCIPOL, ANTRENOR “Din 2007 până în anul 2012 m-am antrenat la domnul Ștefan, iar din 2012 lucrez antrenor la Școala Sportivă Raională Soroca. Am finisat Universitatea de Educație Fizică și Sport, acum educăm sportivii din noua generație.”

ADELINA CRĂCIUN, ELEVĂ “Mă ocup de 3 ani. Judo mă face să mă simt mai încrezută. Antrenorii sunt mereu alături și asta mă formează ca personalitate. Am participat la Campionatul Republicii, aș dori ca pe viitor să obțin rezultate mai bune.”

Datorită muncii depuse de el și a măiestriei sportivilor pe care i-a antrenat, Ștefan Dragan a  obținut titlul de antrenor emerit al Republicii Moldova.

ȘTEFAN DRAGAN, ANTRENOR EMERIT “Antrenor emerit se dă pentru 3 premianți diferiți la mondiale. Mă mândresc cu foștii discipoli, unii dintre primii a fost Valeriu Tighineanu, premiant de două ori la mondiale la sambo. Mihail Marchitan a luat locul 5 la mondiale și locul 3 în Asia, unde e foarte greu cu japonezii și coreenii și Lorin Tătărescu la Universiada mondială, unde a luat locul 7.”

Pe parcursul activității sale sportive, Ștefan Dragan, fost Campion al URSS la sambo, timp de 45 de ani își desfășoară activitatea ca antrenor de judo și sambo, fiind și unul din întemeietorul luptelor sportive de judo la Soroca.

Log in or Sign up