Vineri, Iulie 12, 2024
Salariu_mare_și_un_loc_de_muncă_aproape_de casă_Ceși_mai_doresc_candidații_moldoveni_LucruMD
Salariu_mare_și_un_loc_de_muncă_aproape_de casă_Ceși_mai_doresc_candidații_moldoveni_LucruMD
Categorie: Externe

Federația Rusă va avea un nou ministru al Apărării. Fotoliul lui Serghei Șoigu, care a deținut funcția de ministru al Apărării din 2012 și care este un aliat al liderului de la Kremlin, va fi ocupat de fostul vice-prim-ministru Andrei Belousov. Candidatura acestuia a fost propusă de președintele rus Vladimir Putin, pe 12 mai. Șoigu va ocupa, în continuare, funcția de secretar al Consiliului de securitate, scrie presa rusă.

Fostul președinte al Dumei de Stat, Serghei Narîșkin, a fost propus la funcția de director al Serviciului rus de Informații Externe, iar Alexandr Bortnikov – la funcția de director al Serviciului Federal de Securitate (FSB). Serghei Lavrov, fostul ministru de Externe al Rusiei își păstrează fotoliul. La fel se întâmplă și în cazul lui Viktor Zolotov. Vladimir Putin a propus renumirea acestuia în funcția de șef al Gărzii Naționale a Federației Ruse.

Salariu_mare_și_un_loc_de_muncă_aproape_de casă_Ceși_mai_doresc_candidații_moldoveni_LucruMD
Salariu_mare_și_un_loc_de_muncă_aproape_de casă_Ceși_mai_doresc_candidații_moldoveni_LucruMD
Categorie: Externe

 Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis o adresare video către națiunea rusă în urma atacului de la Moscova, anunțând că 24 martie va fi zi de doliu național în Rusia. A dezvăluit că suspecții reținuți planificaseră să treacă granița în Ucraina și că atentatul a fost conceput ca o execuție publică, demonstrativă. Putin a subliniat că organizatorii și cei implicați vor fi trași la răspundere, indiferent de identitatea sau motivațiile lor, și a afirmat că Rusia este pregătită să lupte împotriva terorismului alături de alte state. Numărul victimelor atacului ar fi depășit 150, conform liderului de la Kremlin.

Președinta Moldovei, Maia Sandu, a condamnat atacul terorist de la Moscova și a transmis condoleanțe familiilor celor decedați. Ea a subliniat că Moldova respinge terorismul și orice formă de violență împotriva civililor nevinovați. Potrivit informațiilor preliminare furnizate de Ministerul Afacerilor Externe, cetățeni moldoveni nu se numără printre victimele atacului. Sandu a exprimat solidaritate față de cei răniți și familiile îndurerate de tragedia de la Moscova.

Salariu_mare_și_un_loc_de_muncă_aproape_de casă_Ceși_mai_doresc_candidații_moldoveni_LucruMD
Salariu_mare_și_un_loc_de_muncă_aproape_de casă_Ceși_mai_doresc_candidații_moldoveni_LucruMD
Categorie: Externe

Un atac armat a avut loc, vineri seară, în sala de spectacole Crocus City Hall din oraşul Krasnogorsk, situat la periferia Moscovei, anunță mai multe surse de știri internaționale. Cel puțin 60 de oameni au fost uciși de câțiva  atacatori, care purtau costume de camuflaj.

Foto RIA Novosti

Salariu_mare_și_un_loc_de_muncă_aproape_de casă_Ceși_mai_doresc_candidații_moldoveni_LucruMD
Salariu_mare_și_un_loc_de_muncă_aproape_de casă_Ceși_mai_doresc_candidații_moldoveni_LucruMD
Categorie: Externe

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a susținut joi, 14 decembrie, conferința de presă anuală, care a durat de această dată peste trei ore. Liderul de la Kremlin a răspuns la întrebările jurnaliștilor. Nu au fost ratate nici întrebările ce vizează Republica Moldova. Putin a criticat țara noastră pentru că a ales să se distanțeze de Rusia, dar a menționat că este gata să lucreze și mai departe cu autoritățile de la Chișinău, dacă își vor dori acest lucru.

Precizăm că Republica Moldova a denunțat în acest an mai multe acorduri cu CSI, după ce președintele Parlamentului, Igor Grosu, a anunțat că Moldova se retrage din Comunitate. Autoritățile au spus că țara va renunța la toate acordurile, care nu aduc nici un beneficiu țării.

Foto Moldova 1
Categorie: Externe

Un moldovean în vârstă de 35 de ani a murit în războiul din Israel.  Ambasada Republicii Moldova din Israel a anunțat că bărbatul a fost una dintre victimele atacului terorist comis de către teroriștii infiltrați din Fâșia Gaza.

Concetățeanul nostru activa în apropierea zonei de conflict. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene menține contactul cu familia concetățeanului decedat și va oferi toată asistența necesară.

Hamas, care se află la putere în Fâșia Gaza din 2007 și-a lansat ofensiva în zorii zilei de sâmbătă. Acesta a declarat că a lansat 5.000 de rachete asupra Israelului. Ca răspuns, armata din Israel, care a contabilizat peste 3.000 de atacuri palestiniene, a lansat sâmbătă lovituri aeriene, distrugând clădiri descrise ca fiind „centre de comandă” ale Hamas în Gaza. Numărul total de morți a urcat la 2.100.

Foto Moldova 1
Categorie: Externe

Mai multe plaje din Odessa, de la Marea Neagră, s-au deschis oficial pentru înot, pentru prima dată de la începutul invaziei ruse. Totuși scăldatul este interzis în timpul alertelor de raid aerian, potrivit presei locale.

Odessa, cel mai mare port şi bază navală din Ucraina, a fost atacată în mod repetat cu rachete şi drone, iar marea a fost presărată cu sute de mine marine în urma invaziei din februarie, anul trecut. Pentru siguranța locuitorilor, plajele au fost închise.

Decizia deschiderii  plajelor a fost luată în comun de administrația civilă şi militară a orașului, a declarat guvernatorul Odessei, într-o postare pe Telegram. El a spus că plajele vor fi deschise între orele 8:00 şi 20:00. 
Foto Moldova 1
Categorie: Externe

Explozii puternice au avut loc în această noapte chiar lângă frontiera cu Moldova și România. După ce a fost bombardată din nou regiunea Odesa, rachete și drone au lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene.

Potrivit presei din regiune, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO. În plus, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți. 

Din imaginile ce au fost publicate din momentul impactului, de mai mulți martori, se vede o lumină puternică și se aude acel zgomot specific al dronelor care se apropie de țintă.

Foto Moldova 1
Categorie: Externe

 

Noaptea trecută a fost una de coșmar pentru ucrainenii din Odesa. Armata Rusiei a atacat de pe mare cu rachete Kalibr. A lăsat în urmă trei morți, cel puțin 13 răniți și mai multe clădiri avariate. Rachetele au vizat, în special, un depozit, un centru de afaceri și magazine. 

 

Două dintre rachetele rușilor au fost doborâte de apărarea antiaeriană a Ucrainei, scrie publica.md. Una însă a lovit un depozit, iar la atingere cu solul a fost declanșat un incendiu de proporții. Acolo au murit trei angajați și mai mulți au fost răniți. 

Au fost dărâmate o școală, cafenele, un bloc de locuințe și mai multe magazine din centrul orașului. 

Autoritățile ucrainene susțin că sub dărâmături ar mai putea fi oameni. Astfel, salvatorii încă mai cercetează locurile distruse de rachetă. 

Foto Moldova 1
Categorie: Externe

 

Președintele Alexandr Lukașenko, în vârstă de 68 de ani, s-a internat într-un spital de lângă Minsk, potrivit publicației belaruse Euroradio. Lukașenko a ajuns la spital, pe 13 mai, în jurul orei 19:00, timp în care accesul la clinică a fost închis, iar drumurile către aceasta au fost păzite de forțe înarmate, scrie digi24.ro.

Jurnaliștii locali scriu că ar fi vorba de probleme cardiace și endocrinologice. Toate zvonurile sunt alimentate de lipsa lui Lukașenko de la o ceremonie militară organizată la Minsk. 

Pe 9 mai, președintele a asistat la parada din Piața Roșie, dar a ratat prânzul cu Vladimir Putin și ceilalți lideri din fostele republici sovietice. Lui Lukașenko i s-a făcut rău după parada de Ziua Victorie de la Moscova, și a fost dus la aeroport, însoțit de o ambulanță, potrivit presei din Belarus.

Foto Moldova 1
Categorie: Externe

Un blogger militar a fost ucis, iar 25 de persoane au fost rănite în urma unei explozii într-o cafenea din centrul orașului Sankt Petersburg din Rusia, a anunțat agenția rusă de presă TASS.

Dispozitivul exploziv care l-a ucis duminică, 2 aprilie pe bloggerul militar rus Vladlen Tatarski ar fi putut fi ascuns într-o figurină. Posturile de știri ale statului rus relatează că o femeie ar fi adus această figurină și i-a dat cadou lui Tatarsky. Potrivit RIA, ea avea figurina ambalată într-o cutie când a intrat.

Bloggerul, Vladlen Tatarsky, avea legături pro-Kremlin și a declarat public că susține invazia din Rusia încă din primăvara anului trecut.

„Îi vom învinge pe toți, îi vom ucide pe toți”, a declarat Tatarskyi la Kremlin după discursul lui Putin despre anexarea teritoriilor ocupate la Federația Rusă.

De asemenea, propagandistul a lăudat atacul Rusiei asupra Ucrainei și a spus că a fost cea mai bună dimineață a sa.

Tatarsky avea 500.000 de abonați pe canalul său Telegram. În weekenduri, la această cafenea se adunau în cluburi de discuții. Vladlen Tatarsky este originar din Makiivk, iar în 2014, s-a mutat la Moscova, unde  a început să se numească scriitor și soldat.

Log in or Sign up