Vineri, Iulie 01, 2022
ZIUA SPORTIVULUI LA SOROCA

Peste 2 mii de soroceni, au venit la Cetatea Sorocii, unde au startat măsurile organizate cu prilejul Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice. De la mic la mare, sportivii amatori, au pornit într-o cursă de alergare, finișul fiind la stadionul municipal. La stadion, participanții cursei, au fost decernați cu diplome și premii bănești.

 

LILIA PILIPEȚCHI,PRIMAR MUN. SOROCA ” Astăzi sărbătorim Ziua Sportivului, am venit să susținem sprotivii și antrenorii care sunt cei mai bravi. Suntem alături, amenajăm stadionul, pentru a le oferi tineretului nostru o ocupație sporită.”

EVEACESLAV RUSNAC,PREȘEDINTE R-NUL SOROCA ”Aceste măsuri sunt incluse în programul de acțiuni a CR, investim în sport pentru că înțelegem cât de important este acesta în viața omului. Felicităm sportivii și antrenorii cu ocazia acestei zile.”

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți de la comitetul olimpic al RM. Președintele comitetului, a ținut să menționeze că la Soroca, se face sport de performanță.

NICOLAE JURAVSCHI,PREȘEDINTE COMITETUL OLIMPIC RM ”Doi ani am stat în pandemie, acuma toți sunt dornici să facă sport, felicitări conducerii raionului care depune efort ca tinerii să fie ocupați în programe de dezvoltare.”

Stadionul, care a fost împărțit în câteva zone, a găzduit mai multe competiții sportive.

ANDREI JITNIUC,SPECIALIST PRINCIPAL TINERET ȘI SPORT SOROCA ”Este o zi foarte importantă, astăzi au fost organizate un șir de competiții la mai multe probe de sport. Anula la competițiile sportive, participă cica 4000 de amatori ai sportului”.

Andreea a ales să facă lupte libere, acum 6 ani, și este mândră de succesele obținute.

ANDREEA ZUBATÎI ”Eu sunt la sport de 6 ani, sportul îmi dă emoții, am învățat multe de la antrenorul Petru Vlas.”

OTILIA CEREVATÎI ”Pentru că este sănătos, te protejează și este super.” Iar prietenele Vlada și Andreea, și-au încercat puterile la alergat.

ANDREEA FURTUNA ”Suntem prietene, ne antrenăm împreună și am hotărât astăzi să ne întrecem.”

MIRIAM NEAMȚU ”Mi-a plăcut mult să alerg.”DARIA MĂRGINEAN ” Mi-a plăcut mult , am avut emoții, dar m-am descurcat.”

Log in or Sign up