Vineri, Iulie 12, 2024
La Soroca se desfășoară un campionat de baschet

Cei mai buni soroceni la baschet și-au dat întâlnirea la Campionatul municipiului Soroca la baschet, pentru juniori, între licee și colegii. Campionatul este desfășurat cu prilejul Zilei Internaționale a Tineretului. în perioada 8-12 noiembrie, în sala sportivă a Palatului de Cultură.

Dan face baschet de 4 ani, el a jucat alături de echipa sa, reprezentând liceul în care își face studiile. ” Fac baschet de 4 ani și îmi place. Echipele sunt foarte strânse, noi luptăm până la urmă și dorim să câștigăm.” Jocul este compus din două reprize a câte 12 minute, timp în care tinerii sportivi, au dat tot ce au mai bun. ALEXANDRU JARUC,ELEV ”Am ales baschetul că este un sport interesant, dinamic. Îmi reprezint liceul unde îmi fac studiile. Adversarii sunt puternici, le doresc succes lor și nouă.” IGOR BILIC,CAPITANUL ECHIPEI ”Sunt de la Colegiu, am venit împreună cu echipa să reprezentăm instituția. Am lucrat intensiv timp de o lună de zile și cred că azi ne vom prezenta la un nivel destul de bun.” Cele 6 echipe participante au fost ghidate de antrenori, care susțin că la Soroca, se face baschet de calitate. VALERIU TORIRAȘ,ANTRENOR ”Competiția este binevenită și participă sportivi pregătiți. Proba de baschet este o probă dezvoltată în orașul și raionul nostru ...Participăm la competițiile de baschet cu liceenii, ieri au jucat gimnaziile. După pandemie, aș spune că sportivii sunt pregătiți.”

Echipele participante au fost susținute de admiratori, care au aplaudat fiecare minge dată-n coș.” Am venit cu băieții să susțin echipa de la Colegiul ”M.Eminescu”, care sunt de laudă.” ”Toți sunt foarte buni.”

Câștigătorii Campionatului municipal, vor participa în liga națională. Acestea vor fi desemnați duminică, 12 noiembrie, cu diplome și medalii.

Log in or Sign up