Miercuri, Mai 22, 2024
Documentarul „Drumul Războiului: Irpin” este disponibil  și pe Youtube

Documentarul „Drumul Războiului: Irpin”, lansat acum o lună la Chișinău, este disponibil deja și pe Youtube. Filmul, realizat de jurnaliștii Andrei Captarenco și Viorica Tataru, relatează istoriile oamenilor din orașul Irpin care a fost ocupat de armata rusă chiar din primele zile de război. În aproape o lună de ocupație, majoritatea clădirilor din oraș au fost distruse sau minate, iar oamenii au fost nevoiți să se ascundă în adăposturi și să trăiască fără apă, gaz sau electricitate.

Filmul este axat pe istoria de dragoste a unui cuplu de ucraineni, născută într-un adăpost din localitate. Unul dintre principalele platouri de filmare ale documentarului a fost subsolul blocului unde s-au ascuns eroii filmului, Sașa și Marina.

IMAGINI FILM  44.25 malencaia tacoe-44.44 ne pameha

Filmul poate fi vizionat online, cu subtitre în limbile ucraineană și engleză. Filmările pentru documentarul „Drumul Războiului: Irpin" au început în luna aprilie 2022 și au durat aproape un an.

Realizatorii filmului au fost decorați cu Ordinul de Onoare pentru munca depusă în cadrul proiectului „Drumul Războiului”. De asemenea, au fost primii jurnaliști din Moldova apreciați pentru curaj civic de Casa Regală din România.

Așa cum războiul din țara vecină continuă, cei doi jurnaliști planifică să plece din nou în Ucraina pentru a aduna noi istorii de viață.

Documentarul „Drumul Războiului: Irpin”, îl puteți urmări și pe postul nostru de televiziune, Sortv.

Log in or Sign up