Joi, August 18, 2022
DE CE NU VA FI ODIHNĂ LA TABARA DE COPII ”LA DUMBRAVA”?

Tabăra de copii ”La Dumbrava” din satul Volovița, raionul Soroca, rămâne închisă și pentru acestă vară. Copii nu-și vor putea petrece vacanța aici, deoarece din luna martie, aici, activează centru de plasament temporar pentru refugiați.

 

VEACESLAV RUSNAC, PREȘEDINTE RNUL SOROCA:” Cu părere de rău este plasat centru pentru refugiați aici. Împreună cu reprezentanții de la direcția de învățământ, suntem în căutarea alternativelor, cum am putea înlocui tabăra, ”La Dumbrava”- cu alte posibilități”.

Subiectul legat de odihna copiilor, a stârnit discuții la ultima ședință a consiliului. IURIE TODIREAN,CONSILIER CR SOROCA: ”... de eliberat tabata ”La Dumbrava” de refugiați, pentru odihna copiilor noștri din raion, am multe întrebări de la părinți, se va deschide tabăra ”La Dumbrava” , parca pandemia s-a mai oprit, poate este timpul să deschidem tabăra pentru copii din Soroca”.

Propunerea ca centrul de plasament temporar pentru refugiați să fie reamplasat, a fost exclusă. Momentan, conducerea raionului, caută alternative, cum și unde, ar putea oferi vacanțe copiilor din orașul și raionul Soroca.

VEACESLAV RUSNAC, PREȘEDINTE RNUL SOROCA:”Exemplele de la Chișinău, care desfășoară odihna de vară în instituțiile de învățământ. Discutăm și căutăm cum am putea oferi copiilor noștri odihnă vara”.

La moment în centrului de plasament temporar sunt cazați 41 de refugiați.

Ce face copilul tău vara? Oferă-i activități utile și distractive cu Oratorica!

.

 

 

Log in or Sign up