Joi, August 18, 2022
În preajma vacanței polițiștii și pompierii din Soroca atenționează și instruiesc

Elevii liceului ”P.Pareș” din Soroca au avut astăzi o lecție mai deosebită. Aceștia i-au avut în vizită pe polițiști și pompieri.

 

Copiii au aflat cum corect pot traversa strada, cum se pot deplasa regulamentar cu bicicleta, trotineta, dar și ce trebuie să facă în caz de incendii și traume.

GAVRIIL GHILAS,ȘEF SERVICIUL PATRULARE SOROCA, FLOREȘTI ”Ne deplasam în instituțiile șolare pentru preîntâmpinarea cazurilor de accidendare a copiilor. Pe 31 mai este ultimul sunet, începe sezonul estival, am hotărât să reamintim copiilor, regulile de circulație rutieră, regulile de deplasare cu bicicletele și trotinetele. Sperăm să avem o vacanță bună.”

Curioși, elevii au ascultat cu atenție și au pus și întrebări. Polițiștii au pus accent pe problema vitezei excesive, care este principalul factor de risc și prima cauză a deceselor și traumatismelor, rezultate în urma accidentelor rutiere.

”Această lecție a fost una foarte interesantă, mi-a plăcut mult. Ne-au învățat ce limită de viteză trebuie să aibă șoferii pe lângă școală, cum trebuie să traversăm strada, ne-au dat brățări și ne-au spus ce trebuie să purtăm când mergem pe bicicletă.””Am învățat să merg mai corect cu bicicleta, am învățat cum să am grijă de surioara mai mică.””Cred că lecția de astăzi este una folositoare pentru viitorul nostru. Stimați șoferi aceasta este viteza cu care trebuie să circulați pe trecerile de pietoni.”

Interesați elevii s-au arătat a fi și despre cum pot folosi un stingător. SOFIA SANDU,ELEVĂ: ”La aceată lecție informativă, pompierii ne-au transmis ce să facem în caz de urgență și cum să folosim stingătorul de foc.” IONELA ALEXEI,ELEVĂ: ” Pompierii ne-au dat mai multe exemple de incendii și ce trebuie să facem în caz de incendiu. ”

Conducerea liceului susține că astfel de ore, sunt importante pentru siguranța elevilor. DEONISIE MITROFAN,DIRECTOR LICEUL ”P.RAREȘ”: ” Este foarte important fiindcă se apropie vacanța mare , unii copii rămân fără supraveghere, au fost informați ce trebuie să facă în caz de accident, au primit și materiale informaționale.Stimați părinți cred că prinicpalul în viața fiecăruie este sănătatea, de aceia noi îi instruim la școală, dumneavoastră acasă”.

Lecția a avut loc în cadrul săptămânii ”Siguranței circulației rutiere” desfășurată de polițiști. După lecția însușită, elevii au avut un mesaj pentru șoferi:”Circulați la zebre cu 30 km/h”.

 

 

 

Ce face copilul tău vara? Oferă-i activități utile și distractive cu Oratorica!

Log in or Sign up