Joi, August 18, 2022
În Florești se caută soluții   pentru sate curate

Din anul 2014 Întreprinderea municipală S.A. ”Servicii salubrizare”,Florești, a încheiat o primă experiență în raion de extindere a serviciului de gestiune a deșeurilor menajere și în 10 localități rurale megieșe. Potrivi șefului întreprinderii nu înainte de a încheia și acorduri de colaborare cu autoritățile publice locale, inclusiv ...

Romeo Strâmbanu, Director Servicii comunale Florești: ”...contracte directe închieate cu cetățenii.Deșeurile se evacuiază conform graficului,odata în săptămână,pretul fiind de 20 de lei, per persoană.Pentru întreprinedere este mic ,deoarece s-au majorat prețurile la combustibil dar,mergem mai departe”.

Comuna Gura Camencii, a fost prima, în care întreprinderea de salubrizare din Fliorești , a început sa-și exercite atribuțiile contractuale cu cetățenii, iar primăria, cu acordul Consiliului comunal, a demarat în sprijinul comunității și procedura de achiziție a pubelelor pentru deșeuri”.

.

Vadim Țugui, primar al comunei Gura Camencii: ”Anul trecut am procurat pubele de 240 de litri, în număr de 220, repartizate gratuit.Intenția este pentru a crește acest număr .Bugetul local mai puțin ne permite.Vom căuta sa aplicăm și la proiecte”.

Conform datelor Inspecției de mediu,in raionul Florești, există la ziua de azi , 52 de gunoișți create de consiliile locale si doar una autorizată. La începutul lunii martie, a apărut din iarna și peste 100 de gunoișți create spontan , care au stirbit din imaginea localităților.

Detalii în materialul VIDEO

 Reporter Pavel Savca

 

 

Log in or Sign up