Sâmbătă, Iunie 29, 2024
Zeci de copaci din Soroca vor fi  defrișați

Forfotă mare și sunete de ferestraie pe străzile din Soroca. Aici au început lucrările de primăvară de defrișare și curățare a copacilor uscați și a celor care prezintă risc pentru trecători. În cartierul Soroca Noua, muncitori au început lucru de dimineață, la grădinița nr 16 și în curțile blocurilor de locuit din preajmă.

Sorocenii spun că aceste lucrări sunt necesare, pentru ca ogrăzile blocurilor, să înverzească și să întinerească. În plus, ei mai cred că aceste defrișări sunt făcute pentru siguranța pietonilor.

Cei de la Secția de Înverzire și Amenajare, dau asigurări că pentru aceste lucrări de defrișare și curățare, sunt emise acte fitosanitare și niciun arbore sănătos, nu are de suferit. Aceștia au mai adăugat că lucrări de acest gen, se fac în fiecare primăvară, în toate zonele municipiului.

La efectuarea lucrărilor de defrișare și curățare a copacilor sunt implicați în jur de 10 angajați de la Secția de Înverzire și Amenajare. Unii copaci sunt tăiați și la cererea locuitorilor orașului.

Potrivit șefului de la Înverzire și Amenajare, în medie, pe zi, sunt tăiați în jur de 10-15 copaci, în dependență de amplasarea acestora.

Log in or Sign up