Miercuri, Iulie 03, 2024
Comemorarea eroilor căzuți în conflictul armat de pe Nistru va avea loc la Soroca

Președintele raionului Soroca a convocat comitetul organizatoric pentru planificarea și desfășurarea comemorării eroilor căzuți în conflictul armat de pe Nistru din anul 1992, o pagină dureroasă din istoria Republicii Moldova, în lupta pentru apărarea integrității și independenței țării. Evenimentul, tradițional pentru soroceni, va avea loc pe 2 martie și va începe cu un marș emoționant,  ce va porni de la Inspectoratul de Poliție.

La ședința comitetului organizatoric  s-a pus accentul și pe desfășurarea lecțiilor patriotice în școlile din oraș și raion, dedicate războiului de la Nistru. Scopul este acela de a transmite tinerilor generații importanța istoriei locale și sacrificiile făcute pentru a apăra valorile fundamentale ale Republicii Moldova.

Momentul central al comemorării va fi mitingul programat la Complexul memorial, începând cu ora 10.00. Aici, participanții vor avea ocazia să aducă omagii și să depună flori în memoria celor căzuți în lupta pentru independență și integritate teritorială.

Întregul program este conceput cu gândul la solemnitate și respect, iar participarea veteranilor aduce o amprentă de autenticitate și mărturie vie a evenimentelor tragice din 1992. Prin aceste manifestări, autoritățile doresc  să transmită un mesaj puternic de unitate și recunoaștere a jertfei celor căzuți în lupta pentru independență, consolidând astfel spiritul patriotic și memoria colectivă.

Log in or Sign up