Vineri, Iulie 12, 2024
Cetățenii primesc ordine de chemare și prezentare obligatorie  la Centrele Militar-Teritoriale

Cetățenii primesc ordine de chemare obligatorie de prezentare  la Centrele Militar-Teritoriale (CMT) din țară. Potrivit Ministerului Apărării, este vorba despre o procedură anuală de rutină pe care funcționarii din CMT o realizează din 2002, fără întrerupere și care nu implică niciun fel de riscuri  pentru cetățeni.

Pe pagina oficială din rețelele de socializare, Ministerul Apărării comunică următoarele:  „Acțiunea respectivă are loc în conformitate cu prevederile Legii nr. 1245-XV din 18.07.2002 „Cu privire la pregătirea cetățenilor pentru apărarea Patriei” și are un singur scop - actualizarea bazei de date a Centrelor Militar-Teritoriale și Secțiilor Administrativ-Militare (SAM).

Tot în aceeași sursă se menționează, - În cazul în care aveți întrebări referitor la aceste citații, contactați CMT-ul sau SAM-ul la numărul indicat în ordinul de chemare sau la Linia instituțională pentru informare a Ministerului Apărării (022 252 009).

Ministerul Apărării îndeamnă cetățenii să nu cadă pradă dezinformărilor la acest subiect, să-și păstreze calmul și să se informeze doar din surse oficiale”.

Log in or Sign up