Duminică, Aprilie 14, 2024
Crimă  la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”, din Cosăuți: Starețul Ieronim înjunghiat de un localnic cu deficiențe mintale

Un eveniment șocant petrecut la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din localitatea Cosăuți, raionul Soroca, starețul mănăstirii, arhimandritul Ieronim, a fost descoperit zăcând într-o baltă de sânge în această dimineață, în jurul orei 08:00.

Potrivit portalului de știri pulsmedia.md, bazate pe susrse  apropiate de anchetă, crima a fost comisă de către un localnic cu deficiențe mintale, care, timp de un an, a participat la toate slujbele ținute de preot.

 

Starețul Ieronim a fost înjunghiat din spate cu un cuțit, iar vestea tragică a generat șoc și consternare. Cadavrul presupusului făptaș, un tânăr de 26 de ani, a fost găsit spânzurat în pădure de un copac de pin. El a fost depistat de polițiști, care au  utilizat o dronă pentru localizarea lui, la scurt timp după săvârșirea crimei.

 

Oamenii legii au descoperit mâinile și hainele făptașului murdare de sânge, la el a fost găsit și  cuțitul, care se presupune că a fost  folosit în atac.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Soroca nu au furnizat încă nicio confirmare oficială a acestei informații, deși sursele apropiate anchetei au adus primele detalii.

 

Evenimentul tragic ridică întrebări legate de securitatea în cadrul mănăstirii și stârnește îngrijorări cu privire la posibilele motive ale atacului

Log in or Sign up