Vineri, Iulie 05, 2024
Valori contradictorii: Soroceanul, Andrei Seredenco,  a susținut Marșul Familiei

În zilele de weekend la Chișinău au fost organizare două manifestații cu valori diferite.

Duminică, comunitatea LGBT, din Republica Moldova, a organizat marșul anual Pride. Evenimentul, ajuns la cea de-a 23-a ediție, a avut loc sub sloganul „De la noi taxe, de la stat lege”, reflectând cererile comunității pentru legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex și recunoașterea genului pentru persoanele transgen.

Cu o zi înainte de marșul Pride, mai mulți cetățeni, inclusiv politicieni de la PSRM și preoți, au organizat un marș al familiei tradiționale. Aceștia au mărșăluit prin centrul Chișinăului, purtând icoane și oprindu-se la Catedrală, pentru a-și exprima susținerea față de valorile familiei tradiționale.

Printre vocile ale acestui marș s-a numărat și preotul din Soroca, Andrei Seredenco. Acesta a afirmat că doar având familii formate din femeie, bărbat și copii poate fi construită o comunitate creștin-ortodoxă puternică. Prezența preotului Seredenco la marș a subliniat importanța pe care o acordă valorilor tradiționale și credinței în structura socială a Moldovei.

Aceste evenimente reflectă diversitatea opiniilor și valorilor din Republica Moldova, subliniind  necesitatea și importanța dialogului, și a respectului reciproc în construirea unei societăți incluzive și echitabile.

Log in or Sign up