Vineri, Iulie 01, 2022
A ȘTIUT CĂ  VA  FI MEDIC  DE PE TIMPUL  COMPUNERILOR ȘCOLARE

 Tradițional, în a treia duminică din luna iunie, în Moldova este sărbătorita Ziua Lucrătorului Medical și a Farmacistului. De ziua profesională, l-am găsit tot la serviciu, este vorba de medicul ortoped, traumatolog Valeriu Petrovici, care a îmbrăcat halatul alb acum 28 de ani.

 VALERIU PETROVICI,ȘEF SECȚIA ORTOPEDIE TRAUMATOLOGIE: ”Au fost ani diferiți, m-au primit foarte bine în colectiv, și acum avem un colectiv de traumatologie ideal”.  

Fiecare zi de muncă începe la Spitalul raional Soroca, la ora 7, iar sfârșește când și cum.

VALERIU PETROVICI, ȘEF SECȚIA ORTOPEDIE TRAUMATOLOGIE:”Eu cândva am scris o compunere, eram prin clasa 8, am scris că vreau să devin medic. Să-i spunem că e soarta, nu am jelit niciodată că am devenit ortoped pediatru.” Profesia i-a devenit o pasiune, iar spitalul a doua casă și familie”.

 BORDIAN,VICEDIRECTOR MEDICAL IMSP SPITALUL R-NAL SORORA: ” Peste 90% din medicii noștri sunt de vârstă pre-pensionară, 5 pensionară. Asta nu este problema doar a Spitalului din Soroca, ci este o problemă în toată republica. Tineri specialiști avem în reanimare, pediatrie și la chirurgie. Vreau să felicit toți lucrătorii medicali din spital, le doresc sănătate, pace , le mulțumesc pentru activitatea în spitalul nostru.”

În cadrul Spitalului Raional Soroca, activează circa 440 de lucrători medicali, dintre care 65, sunt medici.

Detalii în materialul video. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Log in or Sign up