Vineri, Iulie 12, 2024
La 25 august consilierii raionului Soroca  sunt invitați în ședință extraordinară

 

Serviciul de presa al Consiliului Raional Soroca  informează  că prin Dispoziția Președintelui raionului  nr. 90, din 22 august,  se convoacă în ședință extraordinară consilierii raionului, în data de 25 august 2023, ora 10.00 în sala de ședințe a sediului.

În comunicat se mai menționează că consultările publice a proiectelor de decizii se vor desfășura la 24 august 2023, ora 09.00, în sala de ședințe a Consiliului raional Soroca, iar comisiile de specialitate la 25 august, la ora 9:00, înainte de începerea ședinței..

 

Prealabil pe ordinea de zi a ședinței sunt propuse spre examinare 27 proiecte de decizii. Majoritatea din ele au fost planificate, dar neexaminate la ședințele precedente, care n-au avut loc din lipsa de cvorum.

Începând cu prima ședință eșuată, cei 33 de consilierii raionali s-au grupat în două tabere, una, care a fost prezentă la toate ședințele anterioare, este alcătuiră de 16 consilieri, din fracțiunile BCS și ACUM. Alții s-a grupat în jurul fracțiunilor a trei ex președinți de raion, din consilieri transfugi și independenți și declară că sunt o majoritate, dat în ședință  nu se prezentă, prin ce stopează activitatea de adoptare a deciziilor.

La diferite conferințe de presă ultimii au invocat, că sunt revoltați de felul cum s-a desfășurat concursul la funcția de șef al Direcției de Învățământ, anulat de Judecătoria Soroca. Dar și de faptul că  actualul președinte al raionului, după părerea, lor nu-i invită potrivit la ședințe.

Tot prin conferințe de presă ex președinții raionului s-au învinuit reciproc  cu actualul vice președinte de raion, Iurie Tănase, în comportări nedemne și chiar  în săvârșirea  infracțiunilor.

Cum  se va desfășura ședința planificată  în 25 august, urmăriți la Sor TV,  Radio Soroca, pagina web: sortv.md și profilul nostru pe rețelele de socializare.

Log in or Sign up