Miercuri, Mai 22, 2024
Dezbateri aprinse la ședința ordinară a Consiliului Raional Soroca

Consiliul raional Soroca, s-a convocat în ședință ordinară. Din startul ședinței au fost prezentați trei consilieri noi.

 Primele 13 proiecte de decizie, propuse pe ordinea de zi a ședinței, au fost cu privire la Instituțiile Medico- Sanitare Publice din raion, inclusiv și întrebarea cu privire la  Instituția Medico-Sanitară Publică Centrul de Sănătate Soroca. Toate cele 13 proiecte de decizie, au fost votate unanim de către consilieri.

Subiectele care au încins spiritele au fost cu privire la bugetul raional. Examinată a fost și situația în care s-au pomenit angajații Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei Soroca. Într-un final proiectul de decizii a fost votat pro de majoritatea consilierilor. Un alt subiect din ordinea de zi, a fost și cel cu privire la aprobarea Programului de reparație și întreținere a drumurilor publice locale din raionul Soroca pe anul 2024. Și acest proiect de decizii a fost votat pro de majoritatea consilierilor.

 La ședință consilierii au avut de examinat și aprobat și proiectele de decizie cu privire la alocarea mijloacelor financiare din componenta raională pentru instituțiile educaționale, dar și acordarea premiilor elevilor și cadrelor didactice cu performanțe deosebite pentru anul de studii 2022-2023.Tot aici, consilierii au decis soarta școlii primare din Parcani, prin a o lichida.

La ședința ordinară a Consiliului raional Soroca au fost prezenți 31 din cei 33 de consilieri.

Integral ședința Consiliului Raional Soroca  vizionați AICI

Log in or Sign up