Vineri, Iulie 01, 2022
Replici acide în Parlament

Replici acide la ședința Parlamentului de astăzi, 9 iunie. Scandalul s-a produs în cadrul dezbaterilor pe marginea proiectului de lege, care ar permite condamnarea persoanelor acuzate de infracțiuni grave și deosebit de grave, în lipsa acestora, propus de Ministrul Justiției, Litvinenco.

Fracțiunea majoritară, prin intermediul deputatului PAS, Dan Perciun, a făcut aluzii, că dacă opoziția nu votează proiectul, atunci apără renumiții hoți din țară.

„Puterea tot mai puțin își amintește, în ultima perioadă, despre furtul miliardului, dar asta nu înseamnă că a uitat poporul. Domnul Dan Perciun a enumerat câteva nume pe care chipurile am încerca să le protejăm. Reamintesc că în 2014, contabila-șefă a Victoriabank Maria Iovu a permis realizarea unei tranzacții, în sumă de 2,45 miliarde de lei, pe conturile Băncii de Economii. Banii au fost transferați pe un cont off-shore, apoi Victoriabank a primit această sumă din garanțiile de stat”.

Deputata a fost întreruptă de ministrul Justiției. „Gata, nu mai repetați, că știu fake-ul”

„Nu vă faceți griji atât de mari pentru mine. Legea îmi garantează dreptul la o opinie politică și pe parcursul exercitării mandatului nici măcar nu pot fi trasă la răspundere pentru aceasta. Liniștiți-vă, vă rog, domnilor din sectorul de dreapta... Referitor la soacra dvs, m-am informat din mass-media, care a scris în baza dosarului inițiat de PG. Drept că dvs, în 2019, când Maia Sandu era prim-ministră, ați obținut scoaterea de sub urmărire penală a soacrei dvs, cu ajutorul procurorului Octavian Iachimovschi, dar noi aprobăm proiecte de legi nu doar pentru un termen concret, în care PAS se află la guvernare. Presupunem că acest proiect, dacă e așa de bun, va lucra și atunci când PAS nu va mai fi la putere. Întrebarea mea este: Doamna Iovu va fi prezentă personal la ședința de judecată sau dosarul său va fi examinat în lipsa sa?”, a precizat Bodnarenco.

„Statutul de parlamentar nu exonerează deputatul de răspunderea pentru defăimare crasă, urâtă și care nu vă face față”, a răspuns Litvinenco.

Ulterior, proiectul a primit aviz pozitiv din partea Guvernului, iar astăzi în cadrul ședinței Parlamentului - votat în prima lectură, de 78 de deputați.

 

 

Log in or Sign up