Joi, Martie 28, 2024
Explozie într-o cafenia din Sankt Petersburg. 25 de răniți și un renumit blogger militar, ucis

Un blogger militar a fost ucis, iar 25 de persoane au fost rănite în urma unei explozii într-o cafenea din centrul orașului Sankt Petersburg din Rusia, a anunțat agenția rusă de presă TASS.

Dispozitivul exploziv care l-a ucis duminică, 2 aprilie pe bloggerul militar rus Vladlen Tatarski ar fi putut fi ascuns într-o figurină. Posturile de știri ale statului rus relatează că o femeie ar fi adus această figurină și i-a dat cadou lui Tatarsky. Potrivit RIA, ea avea figurina ambalată într-o cutie când a intrat.

Bloggerul, Vladlen Tatarsky, avea legături pro-Kremlin și a declarat public că susține invazia din Rusia încă din primăvara anului trecut.

„Îi vom învinge pe toți, îi vom ucide pe toți”, a declarat Tatarskyi la Kremlin după discursul lui Putin despre anexarea teritoriilor ocupate la Federația Rusă.

De asemenea, propagandistul a lăudat atacul Rusiei asupra Ucrainei și a spus că a fost cea mai bună dimineață a sa.

Tatarsky avea 500.000 de abonați pe canalul său Telegram. În weekenduri, la această cafenea se adunau în cluburi de discuții. Vladlen Tatarsky este originar din Makiivk, iar în 2014, s-a mutat la Moscova, unde  a început să se numească scriitor și soldat.

Log in or Sign up