Miercuri, Mai 22, 2024
Refugiații ucraineni din Europa au stabilit un nou record

Agenția ucraineană de informații UNIAN a comunicat că refugiații din Ucraina au stabilit în Europa un nou record, deși, situația de pe front, nu este la fel de amenințătoare ca înainte.

Numărul refugiaților ucraineni din Europa care au primit statut de protecție temporară sau un program național similar de protecție a ajuns la 5 milioane 8482, la sfârșitul lunii martie. Aceasta este cifra maximă de la începutul unui război la scară largă, potrivit Biroului Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

 

Comparativ cu sfârșitul lunii ianuarie, numărul cetățenilor ucraineni care au primit protecție oficială în țările europene a crescut cu 185 de mii de persoane.

 

În contextul țărilor, situația cu numărul refugiaților ucraineni rămâne aceeași. Cei mai mulți ucraineni au adăpostit Polonia - 1,577 milioane În al doilea rând Germania - 922 mii. În Republica Cehă, 502 mii de ucraineni și-au găsit adăpost.

În general, de la începutul conflictului, 8 milioane 173 de mii de refugiați ucraineni au fost înregistrați în Europa - luând în considerare cei care s-au întors deja acasă sau au plecat în alte regiuni ale lumii.

De la 1 aprilie, refugiații ucraineni din Polonia pot solicita o "carte de călătorie" - un document care conferă dreptul de ședere temporară sau permanentă în țară. Pentru refugiați, aceasta este o oportunitate de a obține un permis de ședere pe termen lung fără referire la statutul de refugiat.

 

La sfârșitul lunii martie, parlamentul austriac a aprobat noi norme pentru angajarea refugiaților ucraineni. Acum va fi mai ușor pentru ucraineni să obțină un loc de muncă - nu mai trebuie să obțină permisiunea prealabilă.

 

În același timp, refugiații ucraineni se confruntă adesea cu atitudini negative față de ei înșiși în țările lor gazdă. Deci, în Germania, sa dovedit că ucrainenii devin victime ale crimelor mai des decât alții.

Log in or Sign up