Miercuri, Februarie 21, 2024
Franța va ajuta Moldova cu peste 100 de milioane de euro

Moldova va continua să fie sprijinită de comunitatea internaţională pentru a face faţă tuturor provocărilor apărute ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

Asigurarea a fost făcută la Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova care s-a desfășurat la Paris. Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că ţara noastra este una dintre cele mai afectate din Europa din cauza războiului şi din această cauză trebuie ajutată atât timp cât va fi necesar. Oficialul a mai adăugat că doar Franţa va ajuta Moldova cu peste 100 de milioane de euro.

La rândul său, ministrul moldovean de externe, Nicu Popescu, a precizat că securitatea Republicii Moldova este într-o situaţie dificilă.

Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova este un instrument permanent de sprijin creat la iniţiativa miniştrilor de externe ai României, Germaniei şi Franţei în primăvara acestui an. Prima reuniune, care a avut loc la Berlin, a generat angajamente financiare în valoare de 659,5 milioane euro. Cea de-a doua Conferinţă a fost organizată la Bucureşti.

Log in or Sign up