Miercuri, Mai 22, 2024
Trei moldoveni au decedat în cutremurul din Turcia

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță decesul a trei cetățeni moldoveni în urma cutremurului de acum două zile din Turcia. Este vorba despre o femeie de 36 de ani și doi copii minori, membri ai aceleiași familii, care se aflau în provincia turcă Hatay, la graniță cu Siria. Totodată, conform Ministerului, doi cetățeni moldoveni, care dețin și cetățenia României, au solicitat asistența pentru repatriere.

Potrivit Ministerul de Externe de la Chișinău, responsabilii de la ambasada Republicii Moldova la Ankara continuă eforturile de contactare și comunicare cu cetățenii noștri care locuiesc în cele 10 zone afectate de seism.

De asemenea, prin intermediul ambasadei țării noastre la București în coordonare cu Ministerul Afacerilor Externe al României, autoritățile anunță că 2 cetățeni moldoveni, care dețin dubla cetățenie au solicitat asistența pentru repatriere din orașul turc Malatya la București, aceștia fiind  studenți la medicină plecați în Turcia prin programul Erasmus. Operațiunea de evacuare fiind realizată de partea română.

În dimineața zilei de 8 februarie echipa de salvatori ai Republicii Moldova specializată în căutare-salvare urbană a trecut hotarele Turciei. Responsabilii Agenției pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență din Turcia i-au îndreptat pe salvatorii noștri în provincia Hatay la hotar cu Siria, unde salvatorii moldoveni urmează să ajungă în această seară.

Bilanțul cutremurului devastator care a lovit Turcia și Siria se ridică miercuri dimineață la cel puțin 8 764 de morți, potrivit autorităților locale.

Log in or Sign up