Joi, August 18, 2022
ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE LA SOROCA

Astăzi este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. La secția de transfuzie a sângelui de la Spitalului raional Soroca, au venit dis-de-dimineață, circa 20 de polițiști. Radu, este la cea de-a 6 experiență de acest gen.

RADU VORUNȚOV,DONATOR: ” Donez sânge pentru a 6 oară, astfel am venit să contribui și să ajut la salvarea vieților omenești. Ntodeauna după ce donez sânge mă simt mult mai bine, recomand celor care doresc să doneze sânge pentru a contribui binele omenirii”.

La Ungheni, Călărași, Orhei ziua vor fi +25 grade Celsius, iar pe timp de noapte +14 grade Celsius.

Nu este pentru prima dată, când angajații Inspetoratului de Poliție Soroca, vin să doneze sânge.

LUDMILA SOCHIRCA,OFIȚER CRIMINALIST: ”Tradițional de ziua donatorului, angajații IP Soroca, donează sânge. Astăzi au venit 24 de polițiști, pentru a salva alte vieți”.

Potrivit șefei serviciului ăn cauză, secția de transfuzie dispune de tot aparatajul necesar.

LUDMILA BORDIANU, ȘEF SECȚIA TRANSFUZIE A SÂNGELUI: ”Astăzi este ziua donatorului de sânge, cu această ocazie, felicit toți donatorii, voluntari din Soroca. Secția dispune de utilajul necesar. Zilnic în secțiile spitalului Soroca se picură cuiva sânge. Sângele este un lichid care nu se cumpără și nu este un medicament, cu părere de rău din an în an puțini donatori donează sânge”.

Donarea de sânge scade riscul de infarct şi îmbunătăţeşte fluxul sanguin, susţin medicii.

Secția de transfuzie a sângelui are 5 angajați, săptămânal, aici vin să doneze sânge circa 20 de donatori. Ziua Mondială a Donatorului este marcată din 2005. 

 

Log in or Sign up