Joi, August 18, 2022
S-A ÎNCHEIAT SESIUNEA DE BAC 2022

S-a încheiat examenul de bacalaureat. În raionul Soroca, în acest an, s-au înscris circa 360 de elevi pentru susținerea examenelor, din care 140 de candidați din licee și 220 de candidați din colegii. Examenele au fost susținute în două centre de bacalaureat- Liceul „C. Stere” și Liceul „P.Rareș”. Potrivit șefei Direcției Învățământ Soroca, Angela Mușenco, rezultatele sunt bune.

ANGELA MUȘENCO, ȘEFA DIRECȚIEI ÎNVĂȚĂMÂNT SOROCA:”Eleva liceului „C. Stere”, Coțaga Livia a înregsitrat un record pentru raionul nostru, a reușit să obțină 10 pe linie la toate cele 4 discipline de examene, de asemenea, Liceul „A. Pușkin” al șaptelea an consecutiv reușește să obțină o promovbilitate de 100 %, asta înseamnă că toți cei 12 candidați au susținut examenul de bacalaureat”.

Chiar dacă rezultate sunt bune, 13 elevi nu au reușit să ia o notă trecătoare, dar aceștea au posibilitatea să conteste rezultatele s-au să meargă la sesiunea repetată.

Conform regulamentului timp de 48 de ore după anunțarea rezultatelor elevii pot depune contestații la centrele de bacalaureat. Astfel circa 180 de elevi din raionul Soroca au solicitat ca lucrările să le fie reevaluate. Pentru cei care nu au susținut examenele la prima sesiune, Direcția Învățământ Soroca aduce la cunoștință că sesiunea repetată se va desfășura în perioada 18-22 iulie, la Centrul de bac din Bălți. Direcția de învățământ va asigura transportarea candidaților.

Detalii în materialul video

 

 

 

 

Log in or Sign up