Miercuri, Mai 22, 2024
Gospodarii de la Egoreni, Soroca, au primit ajutoare agricole

Primăvara ne bate la ușă și așa cum se spune că o zi de primăvară hrănește un an, gospodarii de la sate, sunt deja  în pregătiri. Mihail Morari, din satul Egoreni, raionul Soroca, de câțiva ani cultivă legume și flori, în grădina, dar și sera de acasă. Gospodarul spune că semințele de la piața, de unde practică să le cumpere, sunt scumpe și necalitative. Astăzi, a venit la primăria din sat, pentru a primi un ajutor, un set de semințe și fertilizanți pentru grădină.În toate gospodarul este susținut de soție. Sveltana Morari, susține că setul oferit pare a fi unul calitativ și promițător.

De ajutoare, au beneficiat atât legumicultorii din Egoreni cât și din satul vecin, Cosăuți.Seturile de semințe și fertilizanți au fost oferite de către Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

Reprezentanții Asociației Producătorilor Agricoli din Soroca, susțin că ajutoarele puteau să ajungă la și mai mulți gospodari din raionul Soroca. Potrivit reprezentaților Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură, un set de semințe și fertilizanți costa în jur de 70 de euro.

Log in or Sign up