Miercuri, Mai 22, 2024
„Ziua Agricultorului” marcată în incinta Colegiului Tehnic Agricol

Elevii și profesorii Colegiului Tehnic Agricol din Soroca au sărbătorit astăzi, 28 noiembrie, Ziua agricultorului.

La activitate au fost prezenți absolvenți ai colegiului care alături de administrația instituției s-au referit la importanța domeniului agriculturii. Elevii care își fac studiile în această instituție sunt mândri de faptul că au ales acest domeniu atât de prioritar în țara noastră. ANDREG BUJAG, ELEV “De mic sunt pasionat de această profesie, cu ajutorul lui tata, am decis să vin la colegiu la mecanizarea agriculturii. Datorită profesorilor am fost la concursul Cel mai competent mechanic din Moldova, unde am luat primul loc”

NICOLAE MORARI, ELEV“Sunt absolvent al CTAS, de mic copil mi-a plăcut tehnica, cu ajutorul profesorilor am devenit un bun technician, vreau să-mi continui studiile tot în domeniul dat.” CĂTĂLIN LUPU, ELEV “Am ales această specialitate pentru că m-a impresiionat foarte mult și am întrăgit-o de la bunic, cred că țara noastră are nevoie de astfel de specialiști.”

Activitatea a fost organizată cu străduință și suflet, iar sala de festivități o devenit pentru o zi  casă mare cu elemente tradiționale gospodăriei moldovenești legume și fructe, grîne, covoare și lăicere, teasc și moară. MARINA SLUTU, ORGANIZATOR “Sărbătoarea Ziua agricultorului este una importantă pentru colegiu, deoarece pregătim specialiști în domeniu agricol, activitatea a avut ca scop să cinstească plugarul, iar prin parytea artistică ne-am struduit să slăvim munca agricultorului“

 Recent, Colegiul Tehnic Agricol și Colegiul de arte “Nicolae Botgros” au semnat un acord de parteneriat, astfel elevii sunt implicați și în diverse activități culturale. În cadrul activității, angajații instituției implicați în procesul de activitate pe terenul experimental al colegiului pe care se cultivă grâu și floarea soarelui, au primit diplome din partea administrației. Cu diplome au fost decernați și jucătorii echipei de baschet din instituție, care recent au obținut locul I la Campionatul raional la baschet.

Cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare, cu diplomă din partea ministerului a fost decernat directorul colegiului. CONSTANTIN NESTERENCO, DIRECTOR, COLEGIUL TEHNIC AGRICOL DIN SOROCA “Astăzi, noi în cadrul colegiului serbăm Ziua agricultorului și a lucrătorului din industria alimentară. Pe parcursul a 115 ani am pregătit mai mult de 38 de mii de lucrători care activează pe toate sgmentele economiei naționale. La moment Livada Moldovei construiește un laborator foarte puternic, decirca 14 milioane de lei, datorită căruia elevii vor avea posibilitatea să si și mai bine instruți și dotați.“

Colegiul Tehnic Agricol din Soroca este unica instituţie de învăţământ agrar din țară care urmăreşte, prioritar, asigurarea unei pregătiri tehnice complementare, în cadrul profesiilor tradiţionale agrare. Aici își fac studiile circa 370 de elevi la 4 specialități: mecanică agricolă, electrificarea agriculturii, exploatarea tehnică a transportului auto și electromecanica.

Log in or Sign up