Vineri, Iulie 01, 2022
Afacere inedită la Soroca. Lapte proaspăt la dozator.

Nicolae și Cristina, o tânăra familie, din satul Şolcani, raionul Soroca și-au deschis propria afarece. Ei au pus pe roate o fermă cu 75 de bovine. Laptele este comercializat în stare proaspătă la dozator, un aparat unicat în republica Moldova.

CRISTINA SPOIALĂ, PROPRIETARA: ” Așa cum avem și noi copii, am dorit ca și alți copii să bea lapte de calitate,natural. Așadar laptele produs de la fermă, îl realizăm cu ajutorul acestui dozator de lapte. Dozatorul este de firmă italiană. Dacă clientul poate veni cu sticla lui, e bine, dar în caz că nu o are o cumpără de la aparatul nostru de sticlă”.

Dozatorul, adus din Italia a fost instalat într-un sector din municipiul Soroca. Cumpărătorii își pot procura acum non stop lapte singuri, la un preț de 20 de lei pentru litrul.

”Am copil mic, cumpăr zilnic lapte, e foarte gustos ” ....”M-a ajutat doamna, care era în față. Am cumpărat pentru prima oară, dacă va fi calitativ, numai de aici vom lua...

Nicolae, susține că a muncit 7 ani peste hotarele țării, cu banii muncit, dar cu circa 180 de mii de lei, bani câștigați din cadrul proiectului Start pentru tineri, a procurat 75 de bovine. 

Deși nu se plânge, antreprenorul susține că totuși întâmpină unele dificultăți în afacere.

  NICOLAE SPOIALĂ,PROPRIETAR: ”E greu cu lucrătorii, s-au scumpit și carburanții dar noi mergem înainte.”

Tinerii antreprenori, nu se opresc aici, ei susțin că și în continuare își propun ca ferma lor, să asigure populația cu lapte natural , dar și cu locuri de muncă. 

 

 

 

 

 

Log in or Sign up