Joi, August 18, 2022
PRODUCĂTORII DE MERE S-AU CONVOCAT ÎN ȘEDINȚĂ. AFLĂ DE CE?

Producătorii de mere din norul țării, s-au convocat din nou în ședință. Aceștea se artă alarmați de situația creată în țară și de faptul că nu au unde să-și realizeze prodecția de mere, fiind nevoiți să o dea la suc.

IURIE TĂNASE,VICEPREȘEDINTE R-NUL SOROCA, ”Noi am luat o pauză , pentru că autoritățile au zic că vor căuta soluții, până când nu le vedem. La Soroca din cele 11 mii de tone, au fost realizat jumătate, restul au fost date la procesare. ”

GHERGHE TODIREANU,PRODUCĂTOR AGRICOL, ”Din cele 2400 de tone de mere, 1042 de tone am dat la procesare, mai avem 200 de tone, sperăm să le realizăm~.

Directorul fabricii de conserve de la Soroca, susține că este pentru prima oară când, fabrica intră în noul sezon, cu stocuri mari de producție, din roada precedentă. .

OXANA PETROVICI, DIRECTOR ”ALFA –NISTRU”” Noi am procesat în jur la 6 mii de tone de mere. Prețul la măr este mic, asta e din cauza gazului care s-a scumpit, motorinei și lumini”.

Reamintim că pe 31 martie, a avut lo Adunarea generală a producătorilor de mere din nordul țării, atunci livădarii, anunțase că vor protesta blocând drumuri, în cazul în care nu vor fi auziți și susținuți de conducerea de vârf a țării. 

 

 

 

 

Log in or Sign up