Miercuri, Iunie 26, 2024
CONSILIERII RAIONALI SOROCA S-AU CONVOCAT ÎN ȘEDINȚĂ ORDINARĂ

Miercuri, 15 mai, consilierii din Consiliul raional Soroca, s-au convocat în ședință ordinară. Aceștia au avut de examinat o ordine de zi cu 65 de proiecte de decizii. Printre subiectele mai importante, s-au numărat cele cu privire la activitatea mai multor Instituții Medico-Sanitare Publice și au fost numiți în funcții, noii șefi a acestora.

La fel a fost examinat Planul teritorial de acțiuni pentru implementarea Programului național de prevenire și control al bolilor netransmisibile, prioritare pentru anii 2023-2027, în raionul Soroca.

Consilierii au examinat și chestiunea ce ține de Raportul privind activitatea Incubatorului de Afaceri, Instituției Publice Tabăra de odihnă pentru copii „LA DUMBRAVĂ” pentru anul 2023, dar și organizarea odihnei în sezonul estival 2024.

Tot aici au fost prezentate Rapoartele de activitate a mai multor instituții de învățământ, dar și lichidarea Instituției Publice Școala Primară Ocolina, subunității Țepilova a Instituției Publice Liceul Teoretic „Ion Creangă. Tot aici consilierii au aprobat reorganizarea Instituției Publice Gimnaziul „Gheorghe Nastase” din Hristici, și Gimnaziul Regina Maria. 

Examinate au fost și subiecte legate de alocarea mijloacelor financiare din Fondul de rezervă, dar și cu privire la modificarea bugetului raional pe anul 2024.

Log in or Sign up