Luni, Iulie 08, 2024
La Soroca, zeci de hectare cu culturi agricole au fost afectate de ploile puternice cu grindină



Ploile și vântul puternic înregistrate în ultimele zile, au provocat pagube colosale în mai multe localități. Potrivit informației prezentată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, mai multe hectare de terenuri agricole și livezi au fost afectate la Soroca, Edineți, Ungheni, Nisporeni și Strășeni.

 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că precipitațiile cu grindină și vânt puternic au distrus circa 280 de hectare de porumb în raionul Soroca. Tot aici, precipitațiile au afectat 43 de hectare de livezi, circa 130 de hectare de floarea soarelui, precum și 80 de hectare de terenuri agricole cu semănături.

Rafalele de vânt puternic au deteriorat acoperișul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din satul Bădiceni, raionul Soroca. Au fost deteriorate peste 200 de foi de ardezie și 160 de metri pătrați de lambriu din lemn.

Comisiile pentru situații excepționale raionale lucrează în teritoriu pentru a evalua pagubele provocate.

 Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis din nou cod galben de instabilitate atmosferică. Alerta este în vigoare până pe 12 iunie, ora 2:00. Potrivit meteorologilor, se prevăd ploi de scurtă durată, cu descărcări electrice, izolat averse puternice cu grindină. De asemenea, vântul va bate puternic, în rafale de până la 15-20 m/s.

Log in or Sign up