Miercuri, Iunie 26, 2024
Incendii la Pîrlița, raionul Soroca  (Simulare)

Primăria com. Pîrlița, din raionul Soroca, a fost testată cât de pregătită este în cazul în care s-ar produce în localitate, un incendiu sau un grav accident rutier. Pentru aceasta, au simulat un exercițiu. Potrivit scenariului, în centrul satului, s-a produs un grav accident rutier, cu implicarea unui autoturism și motocultor.

Potrivit scenariului, salvatorii, au participat și la lichidarea unui incendiu, dintr-o gospodărie incendiată intenționat. Pompierii au avut misiunea să evacueze persoanele din interiorul gospodăriei şi să stingă incendiul de proporții. Poliţia a încercuit zona. Medici au acordat primul ajutor medical persoanelor care au suportat traumatisme, arsuri şi leziuni. Făptașul care ar fi dat foc gospodăriei, a fost prins de oamenii legii, cum încerca să sustragă mai multe bunuri materiale. Totodată în timpul misiunii, au fost întreprinse măsuri de salvare a sinistraților, din zona afectată de incendiu. Sinistrații au fost duși la Căminul Cultural, unde au fost alimentați și cazați, iar victimele incendiului, au primit primul ajutor medical.

O simulare de incendiu, a fost desfășurată și la gimnaziul din comună. Elevii și personalul, fiind evacuați. În curtea școlii, angajații Direcției Situații Excepționale Soroca, le-au vorbit copiilor despre securitatea incendiilor și le-au demonstrat cum funcționează un stingător.

Primarul comunei Pîrlița, susține că în cadrul aplicațiilor demonstrative la protecția civilă, au fost implicați circa 70 de specialiști. Și pentru că s-au descurcat bine și au făcut față tuturor provocărilor, echipele participante au primit diplome din partea primăriei Pîrlița, Direcției Situații Excepționale Soroca și a Consiliului Raional. Potrivit reprezentanților de la Direcția Situații Excepționale, următoarea aplicație, va avea loc în satul Zastînca.

Log in or Sign up